Uczciwy mechanik |
Autor |
Wiadomość |
Dymitr [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 26 Sty, 2016 12:55 Uczciwy mechanik
|
|
|
Kilka cennych wskazówek co warto zrobić, żeby uniknąć oszustwa ze strony mechanika, których niestety jest sporo na naszym rynku - http://www.terminalczesci...cia-mechanikow/ |
|
|
|
 |
Feiro
Feiro Motorsport

|
Wysłany: Wto 26 Sty, 2016 23:11
|
|
|
Rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy: Umowa o dzieło i protokół zdania. Pierwsze ze względu na to że tak na prawdę chroni zleceniodawcę przed niechcianymi kosztami naciągniętymi przez gorących mechaników(a bo panie tak jak mówiliśmy trzeba było wymienić silniczek spryskiwaczy ale dla Pana komfortu wymieniłem też wszystkie filtry i olej xD).
A protokół zdania? Cholera że też wcześniej o tym nie przeczytałem. Ostatnio ojciec oddał Puga 307 na wymianę przedniej szyby. Po odebraniu samochodu i przyjeździe do domu okazało się że na przedniej dokładce są ślady krwi i futra... Nosz kur*a o ile mi się zdaje do wymiany szyby nie potrzeba jazd testowych...
Szczerze powiedziawszy ojciec był 20 lat mechanikiem samochodowym, ja jestem po informatyku a i tak samochód poskładam z pamięci i wolimy sobie wszystkie remonty przeprowadzać samemu z jednego ważnego względu-cholera wie co się dzieje z samochodem u mechanika i taka jest prawda nie raz robiłem wielkie oczy słysząc co opowiadają kumple pracujący w kilku warsztatach w okolicy... |
|
|
|
 |
Barejka

|
Wysłany: Śro 27 Sty, 2016 10:06
|
|
|
prawdę mówiąc to nic tu nie napisane, znam wiele warsztatów i najlepiej poszukać takiego małego gdzie właściciel też naprawia, z prostej sprawy dba o klienta i zrobi to rzetelnie, nawet jak zjebie to będzie chciał poprawić autem jeździł nie będzie na 95pr tylko powie żeby się przejechać samemu. Duże warsztaty olewaja klientow, właściciel liczy kasę a mechanik robiący za 2tys miesięcznie nie przyzna się że coś źle zrobił bo go obciąża. Takich mniejszych nie bójmy się że nie mają szyldu wystarczy popytać po znajomych, ja na 25 warsztatów w tylko około 5 małych działa właściciel więc takie występują.
[ Dodano: Śro 27 Sty, 2016 10:09 ]
w tych większych zazwyczaj młodzi robią testy większości aut, znam przypadek kolega oddał golfa 1 ładny zadbany do naprawy a oni holuja inne auto autem klienta na warsztat |
|
 |
|